Wat is het nettovermogen van Al Sharpton in 2023? - Guide Achat Gamer (2024)

Al Sharpton is een Amerikaanse baptistenpredikant met een subsidie ​​van $ 500.000, burgerrechtenactivist en presentator van televisie- en radiotalkshows. Hij wordt beschouwd als een uitgesproken en controversiële politieke activist in de strijd tegen rassendiscriminatie en onrecht in Amerika.

Table des matières

Wie is Al Sharpton?

Alfred Sharpton Jr. werd geboren op 3 oktober 1954 in Brooklyn, New York, als zoon van Ada en Alfred Charles Sharpton Sr. Zijn vader verliet het gezin in 1963 en liet zijn moeder alleen achter om het gezin te onderhouden. Omdat ze in aanmerking kwamen voor een uitkering, verlieten ze hun middenklassebuurt om zich te vestigen in de volkshuisvestingswijk Brownsville in Brooklyn. Hij studeerde af aan de Samuel J. Tilden High School en studeerde twee jaar aan het Brooklyn College voordat hij stopte.

In een artikel in de New York Times uit november 2014 werd beweerd dat Al Sharpton in ernstige financiële moeilijkheden verkeerde. Volgens de Times zijn Sharpton en zijn bedrijven 4,5 miljoen dollar aan achterstallige staats- en federale belastingen verschuldigd. Al’s persoonlijke belastingschuld zou 3,7 miljoen dollar van dat totaal hebben bedragen. Sharpton betwistte de rapporten en beweerde dat de pandrechten waren opgelost. Hij zei niet hoeveel hij de schuld had terugbetaald en de Times kon zijn beweringen niet bevestigen.

Hoeveel huizen en auto’s bezit Al Sharpton?

Hoewel het nettovermogen van de predikant in het verleden op vijf miljoen dollar werd geschat, is dat niet meer zo hoog. Hoewel Al Sharpton luxe auto’s en een duur huis bezit en een salaris van zes cijfers verdient, is hij belasting verschuldigd.

Amber Roses Biografie, leeftijd, lengte, man, kinderen, ouders, nettowaarde

Hoeveel verdient Al Sharpton per jaar?

Sinds 2011 is Sharpton gastheer van een politieke show op MSNBC genaamd PoliticsNation. Deze show betaalde hem een ​​jaarsalaris van $ 500.000, oftewel een half miljoen dollar. Toen werd het echter dagelijks uitgezonden, maar tegenwoordig is het slechts een wekelijkse show. Sinds 2006 is Sharpton gastheer van de dagelijkse radioshow Keepin ‘It Real met Al Sharpton.

Hoeveel bedrijven bezit Al Sharpton?

Jesse Jackson benoemde Sharpton in 1969 tot jeugddirecteur van de New Yorkse afdeling van Operatie Breadbasket, een organisatie die pleitte voor betere werkgelegenheidskansen voor Afro-Amerikanen. Sharpton richtte in 1971 de National Youngsters Movement op om middelen en financiën voor arme jongeren te werven. In de jaren tachtig vestigde hij zich als een nationaal erkende pleitbezorger voor mensen die te maken kregen met raciale vooroordelen.

Een van zijn eerste spraakmakende zaken was die van Tawana Brawley, een jong meisje dat beweerde dat ze was ontvoerd en verkracht door een groep blanke mannen. Helaas bleken deze beweringen volkomen onjuist te zijn. Hij heeft ook namens anderen gesproken, waaronder Bernhard Goetz, Yusef Hawkins, Amaudou Diallo, Tayvon Martin en Eric Garner.

Hij richtte in 1991 het National Action Network op, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van kiezerseducatie, het ondersteunen van lokale gemeenschapsbedrijven en het bieden van hulp aan mensen in nood. Toer Al Sharpton leidde in juni 2009 een herdenkingsdienst voor Michael Jackson in het Apollo Theater in Harlem. Sharpton, een goede vriend van de Jacksons, beschreef Michael Jackson als een “pionier” en “historische figuur” die het Apollo Theater vereerde. In zijn televisie- en radioshows blijft Sharpton zijn gedachten over onrecht uiten en hedendaagse kwesties aankaarten. In januari 2006 begon hij met het hosten van zijn eigen dagelijkse nationale radioshow, Keeping It Real with Al Sharpton, op Radio One.

Allen Payne: Alles wat u moet weten over de ex-vriend van Demetria McKinney

Sinds 2011 is hij ook gastheer van de MSNBC-show “PoliticsNation” en levert hij regelmatig doordeweekse ochtendbijdragen aan de NBC-nieuws- en talkshow “Morning Joe”. Sharpton heeft drie boeken geschreven: ‘Al on America’, ‘The Rejected Stone: Al Sharpton and the Path to American Leadership’ en ‘Go and Tell Pharaoh’, waaraan hij samen met Nick Chiles schreef.

Hoeveel investeringen bezit Al Sharpton?

Sharpton stelde zich verschillende keren zonder succes kandidaat, onder meer vanuit New York in 1988, 1992 en 1994 voor een functie in de Amerikaanse Senaat. In 1997 stelde hij zich kandidaat voor het burgemeesterschap van New York, maar zijn kandidatuur werd belemmerd door talrijke financiële problemen. Hij had federaal geld ontvangen voor zijn campagne, maar had de federale limieten voor persoonlijke uitgaven overschreden. Als gevolg hiervan stemde hij er in 2005 mee in om $ 100.000 aan overheidssubsidies terug te betalen. In 2009 legde de Federal Election Commission zijn team een ​​boete van $ 285.000 op tijdens de presidentiële campagne van 2004 wegens het overtreden van de regels voor campagnefinanciering.

Aan hoeveel goede doelen heeft Al Sharpton gedoneerd?

Al Sharpton heeft gedoneerd aan de volgende onderstaande goede doelen:

  • Amnesty International
Wat is het nettovermogen van Al Sharpton in 2023? - Guide Achat Gamer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6220

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.